Het lijkt net echt

Deel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Email. We gebruiken het allemaal, elke dag en heel veel. Dagelijks sturen we met zijn allen bijna 270 miljard emails. Dat is drie keer zoveel dan alle berichten die via Facebook, Whatsapp en SMS samen verstuurd worden. Dus is de mail voor cybercriminelen nog steeds een belangrijke ingang. Hoe veilig is jouw email?

De meest voorkomende manier van hackers om via de email binnen te komen, is natuurlijk spam. En ja, iedereen ‘herkent’ spam. Maar toch worden mensen er de dupe van. Een van de nieuwere tactieken die criminelen inzetten om je geld of gegevens af te troggelen, is ‘spearphishing’. Standaard spam is heel algemeen, bij spearphishing zijn specifieke individuen het doelwit. Informatie wordt via sociale media verzameld en gebruikt om de geloofwaardigheid van de mail te verhogen.

Maar het gaat nog verder, onder meer met ‘whaling’: Er wordt gevoelige bedrijfsinformatie ontfutseld om je erin te luizen en je ongemerkt grote betalingen aan criminele partijen te laten doen. Vaak doen scammers zich voor als een collega of boekhouder. Wordt er een reply gestuurd, dan gaat dat naar een ander adres. Als het lukt, hebben de daders een ‘whale’, ofwel een hele dikke vis, te pakken.

Spam wordt steeds professioneler. Het wordt dus steeds lastiger om ze te onderscheiden van echte mail. Daarom is email beveiliging dan ook zo belangrijk. En hoewel Gmail en Outlook zelf best wel wat spam tegenhouden, is dat te weinig om jezelf echt te beschermen. Heb je een eigen mailserver, dan moet je het zeker goed regelen.

Er zijn verschillende oplossingen die je kunt gebruiken om je email goed te beveiligen. Sommige virusscanners en firewalls bevatten extra emailbeveiliging. Maar er zijn ook oplossingen die specifiek op je mail gericht zijn, zoals Spam Experts en MX-Relay. Op onze pagina over emailbeveiliging hebben we nog meer oplossingen staan. Via het portaal kun je de diensten eenvoudig bestellen. Wil je weten welke oplossing het best bij jouw situatie past? Neem contact op. We helpen je graag.

Gerelateerde blogs

Kunnen wij je verder ergens mee helpen?

.ssl certificaat

Beveilig je WordPress website of blog met een commercieel SSL Certificaat. Hiermee verbeter je ook je SEO resultaten.

.dcg vps

Wil je alles uit je website halen? Neem dan een eigen VPS. Naast de lage prijzen bieden wij ook high performance VPS aan.

.spamfilter

Wil je verzekerd zijn van spam vrije e-mail? Wij bieden hiervoor verschillende oplossingen aan. Bekijk de mogelijkheden 

.cdn oplossingen

Met onze CDN oplossingen behaal je enorme snelheden voor je WordPress website of blog. Bekijk onze oplossingen.

Neem contact op